|
|
MegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım]
|
MegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım]
|
|
09-21-2009, 02:50 PM
(En son düzenleme: 09-21-2009 02:54 PM PaisibleCode.)
|
|||
|
|||
![]() İyi Günler , Uzun süreden beri MegaBB Premod için Tema Yapımını anlatmamız için istekler yoğunlukta idi. Bizde bu istekleri değerlendirdik SecretMaster Yönetimi Olarak kendi üzerimizdeki tema yapma yükünü bir nebze olsun, hafifletmek amacı ile tema uyarlamaları hakkındaki temel bilgileri sizinle paylaşma kararı aldık. 1.ADIM Öncelikle PhpBB 2.0.x sürümüne uygun bir temamızı megabb sistemimize kuruyoruz... 2.ADIM MegaBB nin Kendi Teması olan MegaBB nin içindeki şu dosyaları beğenmiş olduğumuz PhpBB 2.0.x temasının içine atıyoruz ve değiştiriyoruz. Alınıp Atılacak Dosyalar; Klasörler
Dosyalar NOT : Bu Dosyaların Haricindeki Tüm Dosyaları Beğenmiş Olduğumuz Temanın Klasörüne atıyoruz.
3.ADIM Beğendiğimiz Temanın "Temaadı.cfg" dosyasının adını kopyalayıp "MegaBB.cfg" ' nın adını "Temaadı.cfg" olarak değiştirip yapmakta olduğumuz temanın içerisine atıyoruz. 4.ADIM Dosyalar içindeki grafik yollarının düzenlenmesi işine geçiyoruz... NOT : Eğer Dreamweaver türü programlar kullanıyorsanız en küçük ihtimal notpad ile bile gerçekleştirebilecek bir hamlemiz var "replace" notepad de ALT+H , DW'de ise CTRL+F yalarak üst boşluğa aradığınız kelimeyi yani "MegaBB" yazarak alt kısımada "uyarlamakta olduğunuz temanın adını yazıp "replace all(tümünü değiştir)" deyip tek hamlede bu işlemi yapabilir vede süreden kazanabilirsiniz... Bu Satırlardaki "MegaBB" teması ile alakalı yolu düzenleyip "MegaBB" yazan yere kendi uyarlamakta olduğunuz adı yazılı olacak şekilde düzenleyiniz. Satırlar "portal_body.tpl" 213 "index_body.tpl" 135 137 142 147 161 "viewonline_body.tpl" 25 "viewtopic_body.tpl" 149 "viewtopic_poll_result.tpl" 17 "comments_body.tpl" 38 "faq_body.tpl" 40 "modcp_multi_delete.tpl" 27 40 "modcp_split.tpl" 49 63 "search_results_posts.tpl" 21 "shoutbox_send_body.tpl" ve "shoutbox_view_body.tpl" 4 5 "simple_header.tpl" 9 5.ADIM "MegaBB" temasının içerisinde bulunan admin klasörünün içerisinden;
Dosyaları haricindeki tüm dosyaları uyarlamakta olduğumuz temanın Admin klasörünün içerisine atıyoruz ve değiştiriyoruz... 6.ADIM "MegaBB" temasının "images" klasörünün içerisindeki "live_statistics" klasörünü uyarlamakta olduğumuz temanın "images" klasörüne atıyoruz. 7.ADIM Sonunda Temamızı Toplamda 7 Adımda bitirmiş Olduk Bundan kelli sizin yapmanız tek gereken şey eksik grafikleri tamamlamaktır. Nedir Bu Eksik Grafikler?? thanks.gif - quick-reply.gif - cm_newpost.gif - icon_ignore.gif - icon_search.gif - icon_thank.gif Bu Butonları da temanıza uygun bir şekilde yaparsanız temanız bütün fonksiyonları ile MegaBB v2.7 ye uygun olarak hizmet verecektir... Çok Açık Bir Şekilde Anlattığımı Tahmin Ediyorum Olurda Takıldığınız yer Olur ise Çekinmeden Sorunuz... Anlatım : Oktay ELİPEK (Windmill) NOT : İzin Alınmadan yayınlamayınız... |
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Benzer Konular... | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Gösterim: | Son Mesaj | |
| MegaBB v2.7 Tema Çeviri İstekleriniz | Windmill | 3 | 331 |
09-21-2009 04:08 PM Son Mesaj: PaisibleCode |
|
| BlackAura for MegaBB v2.7 | PaisibleCode | 0 | 187 |
09-21-2009 04:07 PM Son Mesaj: PaisibleCode |
|
| SecretBB Theme for MegaBB v2.7 | Windmill | 0 | 181 |
02-27-2009 10:56 PM Son Mesaj: Windmill |
|
|
|
|
MegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım] , MyBB , WordPress , PhpBB , Joomla , VTP , Windmill , SecreenSaver , Widgets , Brush , PSD , PhotoShop , CMS , Cursor XP , Logon & Boot Skins , Skins (Kabuk) , Object Desktop , Firefox , SMF , AutoDesk , AutoCad , 3D Studio Max , Corel Draw , Avatars & SignatureMegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım] |

![[Resim: 30944067.png]](http://img35.imageshack.us/img35/7591/30944067.png)