Forum Syndication

Sitemize Hoşgeldiniz. (Oturum AçKayıt Ol)

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
MegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım]
Konudaki Cevap Sayısı
0
Konuyu Açan Kişi
PaisibleCode
Görüntülenme Sayısı
354

Etiketler: MegaBB, v2.7, için, Tema, Uyarlamak, Anlatım,
Bu Konuyu gÖrÜntÜleyenler: 1 ZiyaretÇi
Mesaj önizleme 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
09-21-2009, 02:50 PM (En son düzenleme: 09-21-2009 02:54 PM PaisibleCode.)
Pencil MegaBB v2.7 için Tema Uyarlamak [Anlatım]
[Resim: 30944067.png]

İyi Günler ,

Uzun süreden beri MegaBB Premod için Tema Yapımını anlatmamız için istekler yoğunlukta idi.

Bizde bu istekleri değerlendirdik

SecretMaster
Yönetimi Olarak kendi üzerimizdeki tema yapma yükünü bir nebze olsun, hafifletmek amacı ile tema uyarlamaları hakkındaki temel bilgileri sizinle paylaşma kararı aldık.

1.ADIM

Öncelikle PhpBB 2.0.x sürümüne uygun bir temamızı megabb sistemimize kuruyoruz...

2.ADIM

MegaBB nin Kendi Teması olan MegaBB nin içindeki şu dosyaları beğenmiş olduğumuz PhpBB 2.0.x temasının içine atıyoruz ve değiştiriyoruz.
Alınıp Atılacak Dosyalar;
Klasörler
  • ctracker
  • dl_mod

Dosyalar
NOT : Bu Dosyaların Haricindeki Tüm Dosyaları Beğenmiş Olduğumuz Temanın Klasörüne atıyoruz.
  • overall_footer.tpl
  • overall_footer_p.tpl
  • overall_header.tpl overall_header_p.tpl
  • simple_footer.tpl
  • simple_header.tpl
  • MegaBB.cfg
  • theme_info.cfg

3.ADIM
Beğendiğimiz Temanın "Temaadı.cfg" dosyasının adını kopyalayıp "MegaBB.cfg" ' nın adını "Temaadı.cfg" olarak değiştirip yapmakta olduğumuz temanın içerisine atıyoruz.

4.ADIM
Dosyalar içindeki grafik yollarının düzenlenmesi işine geçiyoruz...

NOT : Eğer Dreamweaver türü programlar kullanıyorsanız en küçük ihtimal notpad ile bile gerçekleştirebilecek bir hamlemiz var "replace" notepad de ALT+H , DW'de ise CTRL+F yalarak üst boşluğa aradığınız kelimeyi yani "MegaBB" yazarak alt kısımada "uyarlamakta olduğunuz temanın adını yazıp "replace all(tümünü değiştir)" deyip tek hamlede bu işlemi yapabilir vede süreden kazanabilirsiniz...

Bu Satırlardaki "MegaBB" teması ile alakalı yolu düzenleyip "MegaBB" yazan yere kendi uyarlamakta olduğunuz adı yazılı olacak şekilde düzenleyiniz.

Satırlar
"portal_body.tpl"
213
"index_body.tpl"
135
137
142
147
161

"viewonline_body.tpl"
25
"viewtopic_body.tpl"
149
"viewtopic_poll_result.tpl"
17
"comments_body.tpl"
38
"faq_body.tpl"
40
"modcp_multi_delete.tpl"
27
40

"modcp_split.tpl"
49
63

"search_results_posts.tpl"
21

"shoutbox_send_body.tpl" ve "shoutbox_view_body.tpl"
4
5

"simple_header.tpl"
9

5.ADIM
"MegaBB" temasının içerisinde bulunan admin klasörünün içerisinden;
  • page_header.tpl
  • page_footer.tpl

Dosyaları haricindeki tüm dosyaları uyarlamakta olduğumuz temanın Admin klasörünün içerisine atıyoruz ve değiştiriyoruz...

6.ADIM
"MegaBB" temasının "images" klasörünün içerisindeki "live_statistics" klasörünü uyarlamakta olduğumuz temanın "images" klasörüne atıyoruz.

7.ADIM
Sonunda Temamızı Toplamda 7 Adımda bitirmiş Olduk Bundan kelli sizin yapmanız tek gereken şey eksik grafikleri tamamlamaktır.

Nedir Bu Eksik Grafikler??
thanks.gif - quick-reply.gif - cm_newpost.gif - icon_ignore.gif - icon_search.gif - icon_thank.gif

Bu Butonları da temanıza uygun bir şekilde yaparsanız temanız bütün fonksiyonları ile MegaBB v2.7 ye uygun olarak hizmet verecektir...

Çok Açık Bir Şekilde Anlattığımı Tahmin Ediyorum Olurda Takıldığınız yer Olur ise Çekinmeden Sorunuz...

Anlatım : Oktay ELİPEK (Windmill)
NOT : İzin Alınmadan yayınlamayınız...
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Mesaj önizleme